banner anp

— donderdag 14 mei 2009, 08:57

NVJ peilt animo voor NDC-plan

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en NDC Mediagroep hebben een definitieve tekst vastgesteld van het principe-akkoord Sociaal Plan NDC. De journalistenvereniging heeft de tekst ter goedkeuring, met een positief advies, aan aangesloten leden voorgelegd. Het akkoord bevat componenten waarbij journalisten op redacties waar boventalligheid dreigt, zich kunnen aanbieden om met een regeling NDC te verlaten. Zo kunnen journalisten die wél bij NDC willen blijven, worden ontzien. Er is verder hulp bij het opstarten van een freelance-carrière, waarbij - mogelijk - NDC meteen als opdrachtgever optreedt. "Dat zorgt er voor dat aan de ene kant journalisten die het bedrijf verlaten meteen een opdracht kunnen verwerven, maar zorgt er ook voor dat hoofdredacties niet helemaal afscheid hoeven te nemen van journalisten die het bedrijf verlaten", aldus NVJ-secretaris Bianca Rootsaert.

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.