word studentlid

— maandag 25 juli 2016, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ontslagronde bij RNW

Nieuwe ontslagronde bij RNW

RNW Media, de voormalige Wereldomroep, zet opnieuw het mes in het personeelsbestand. Dit meldt De Gooi- en Eemlander. Waarbij er ook weer gedwongen ontslagen vallen. Hoeveel is nog niet bekend. Momenteel zijn er bij RNW Media 93 voltijdbanen. Laatste wijziging: 25 juli 2016, 10:54

De directie van RNW Media en de verschillende vakbonden onderhandelen momenteel over een nieuw sociaal plan. De journalistenvakbond NVJ noemt de nieuwe reorganisatieronde erg zorgelijk.

In 2011 besloot het kabinet dat er flink bezuinigd moest worden bij de omroep. Het budget werd per 2013 verlaagd van 45 naar 14 miljoen euro per jaar. Een flinke reorganisatie was het gevolg waarbij 250 banen verdwenen. Daarnaast werden de Nederlandstalige radio-uitzendingen in 2013 stopgezet.

Het nieuwe RNW Media ging zich hierna uitsluitend richten op het vrije woord biedt onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers.

Bekijk meer van

RNW Media RNW NVJ

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.