onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 10 december 2014, 14:01

NVJ ongerust over Persgroep-plannen

Lezers van regionale dagbladen verdienen stevige titels. Daar horen volwaardige redacties bij en geen ‘journalistieke bijkantoren’ met een grote flexibele schil. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Journalisten in een reactie op de plannen die De Persgroep zou hebben met de regionale kranten van Wegener. Vorige week werd bekend dat er bij de op handen zijnde overname 150 tot 200 fte gaan sneuvelen bij de regionale kranten. Aanstaande donderdag wordt het personeel daarover ingelicht. De NVJ stelt niet akkoord te gaan met een het gebruik van rompredacties en een nog grotere flexibele schil en vreest dat vaste krachten en freelancers tegen elkaar worden uitgespeeld. Ook de economisch noodzaak voor de omvang van de ingreep ziet de NVJ niet. De beroepsvereniging stelt zich te gaan verzetten tegen deze onderdelen van de voorgenomen reorganisatie en wil vanaf volgende week informatiebijeenkomsten gaan organiseren op de verschillende redacties.

Bekijk meer van

Wegener De Persgroep
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.