— vrijdag 8 oktober 2021, 08:30 | 0 reacties, praat mee

NU.nl test ‘uitlegblokjes’ van Newschain

In een poging om nieuws begrijpelijker te maken voor alle lezers, voert NU.nl een maand lang een pilot uit met Newschain. Die Nederlandse start-up bouwde software waarmee nieuwsmedia hun verhalen kunnen voorzien van uitvouwbare blokjes, waarin ingewikkelde zaken uitgelegd kunnen worden. Laatste wijziging: 8 oktober 2021, 10:34

De pilot valt binnen een breder project van NU.nl, waarin op verschillende manieren geprobeerd wordt nieuws toegankelijker te maken. “Dat is een missie naar mijn hart”, schrijft Jolien van de Griendt, een van de oprichters van Newschain, op LinkedIn. Tijdens de pilot test NU.nl wat het gebruik van de uitlegblokjes van Newschain doet met de begrijpelijkheidsscore en de tevredenheidsscore die lezers aan artikelen geven.

NU.nl is niet de eerste nieuwssite die werkt met de uitlegblokken, die bij meerdere artikelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Onder andere het Algemeen Dagblad gebruikt de blokken, net als de regiokranten van DPG Media en de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Aan de start van de coronacrisis in maart 2020 maakte Newschain informatieblokken over het virus gratis beschikbaar voor media.

Bekijk meer van

NU.nl Newschain

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.