Jodal

— vrijdag 6 september 2013, 09:11

NSA kraakt beveiligd internetverkeer

De Amerikaanse geheime dienst NSA en de Britse GCHQ kunnen versleutelde e-mails en bijvoorbeeld beveiligde betalingen en medische gegevens op internet hacken. Dat schrijven The Guardian, The New York Times en ProPublica op basis van stukken van Edward Snowden. Volgens het artikel kunnen de diensten op diverse manieren de beveiling kraken die wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. Ze gebruiken zogeheten 'supercomputers' en zouden ook afspraken hebben gemaakt met softwarebedrijven om in programma's kwetsbaarheden te bouwen zodat de encryptie kan worden omzeild. Laatste wijziging: 6 september 2013, 11:13

De NSA zou er 254,9 miljoen dollar per jaar aan uitgeven. Ter vergelijking: aan het PRISM-surveillanceprogramma hangt een prijskaartje van 20 miljoen dollar per jaar. Sinds 2011 is er volgens de The Guardian 800 miljoen dollar aan uitgegeven.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.