PersVeilig

— vrijdag 17 november 2017, 13:21 | 2 reacties, praat mee

NRC.nl niet meer gratis te lezen via incognito-venster

De artikelen op de website van NRC zijn niet meer gratis toegankelijk via zogeheten incognito-vensters van browsers. Via dergelijke vensters kunnen internetters anoniemer surfen over het web. Daarmee kon de betaalmuur van NRC - die na het gratis weergeven van een handjevol artikelen opdoemde - ontweken worden. Laatste wijziging: 4 december 2017, 12:17

Internetters die nu nog via een incognito-venster naar een artikel van NRC gaan, stuiten op dezelfde muur. Ze krijgen via deze route nog één artikel per maand cadeau.

Nieuw is de wijziging niet, stelt Han-Menno Depeweg, uitgever digitaal bij de krant, tegenover Villamedia. “We hebben de benodigde code al op 1 juli live gezet.” Toch duurde het enkele maanden voordat de code overal werkte. “Vooral oude browsers verslikten zich een beetje in de code”, aldus Depeweg. “Het was dus wachten totdat die browsers een nieuwe update kregen.”

Op de vraag waarom NRC de route niet eerder afsloot reageert Depeweg laconiek. “Om eerlijk te zijn vonden we het nooit zo erg dat mensen op deze manier de betaalmuur omzeilden. Het handjevol mensen die die extra moeite nemen zijn niet de mensen die een abonnement op NRC nemen. En zo kwamen ze toch nog met ons merk in aanraking. We merkten de laatste tijd echter een toename en hebben de route daarom afgesloten.”

Bekijk meer van

NRC Han-Menno Depeweg

Praat mee

2 reacties

erik, 22 februari 2020, 11:08

Het kan wel als je een vpn neem en alle cookies blokeert, zelf geprobeerd

erik, 22 februari 2020, 11:10

Het kan wel als je een vpn neem en alle cookies blokeert, zelf geprobeerd . VPN kan wel gratis, zoals Flying VPN uit de windows store of hola vpn uit de chrome webstore

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.