website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NRC.nl niet meer gratis te lezen via incognito-venster

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 17 november 2017, 13:21

Nieuws

De artikelen op de website van NRC zijn niet meer gratis toegankelijk via zogeheten incognito-vensters van browsers. Via dergelijke vensters kunnen internetters anoniemer surfen over het web. Daarmee kon de betaalmuur van NRC - die na het gratis weergeven van een handjevol artikelen opdoemde - ontweken worden.

Internetters die nu nog via een incognito-venster naar een artikel van NRC gaan, stuiten op dezelfde muur. Ze krijgen via deze route nog één artikel per maand cadeau.

Nieuw is de wijziging niet, stelt Han-Menno Depeweg, uitgever digitaal bij de krant, tegenover Villamedia. “We hebben de benodigde code al op 1 juli live gezet.” Toch duurde het enkele maanden voordat de code overal werkte. “Vooral oude browsers verslikten zich een beetje in de code”, aldus Depeweg. “Het was dus wachten totdat die browsers een nieuwe update kregen.”

Op de vraag waarom NRC de route niet eerder afsloot reageert Depeweg laconiek. “Om eerlijk te zijn vonden we het nooit zo erg dat mensen op deze manier de betaalmuur omzeilden. Het handjevol mensen die die extra moeite nemen zijn niet de mensen die een abonnement op NRC nemen. En zo kwamen ze toch nog met ons merk in aanraking. We merkten de laatste tijd echter een toename en hebben de route daarom afgesloten.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.