— woensdag 30 juni 2021, 15:08 | 0 reacties, praat mee

NRC Vandaag best beluisterde podcast in mei, blijkt uit nieuw onderzoek

© Pexels

De Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) heeft voor het eerst een rapportage uitgebracht met luistercijfers van on demand audio. In de rapportage houdt de NLO de luistercijfers mee van alle audio die online kan worden opgevraagd, gedownload en gestreamd. Alleen live-uitzendingen neemt de onderzoeksinstelling niet mee. Laatste wijziging: 30 juni 2021, 15:09

Van alle podcasts in Nederland wordt NRC Vandaag het meest beluisterd, blijkt uit de eerste editie van het zogenoemde NLO Podcast & Audio-onderzoek, dat vanaf nu maandelijks wordt uitgegeven. De NRC-podcast wordt wekelijks door 305.778 gebruikers gedownload en door 144.000 gebruikers beluisterd. De podcast De Dag van de NPO staat op de tweede plek, met 150.214 downloads per week.

De on demand audio van de NPO werd in mei in absolute aantallen het meest beluisterd. De streams van de publieke omroep werden in totaal wekelijks 2,1 miljoen keer gedownload, pocht de NPO in een persbericht. Dat de omroeporganisatie zoveel downloads heeft is echter deels te verklaren door het feit dat de organisatie ook veruit de meeste podcasts heeft.

De NPO geeft in totaal 327 podcasts uit, ruim twee keer zoveel als Audioboom, Stitcher Media en FD Mediagroep, die respectievelijk 140, 116 en 108 verschillende podcasts uitgeven. Een fiks deel van de NPO-podcasts bestaat daarnaast uit archieven van radio-uitzendingen. De eerste editie van het NLO Podcast & Audio-onderzoek is onder andere te downloaden bij Broadcast Magazine.

Bekijk meer van

NRC Vandaag NRC NPO NLO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.