banner festival 23

— vrijdag 10 december 2010, 08:46 | 2 reacties, praat mee

NRC: omroep wordt rechtser

De publieke omroep krijgt een rechtser karakter, zo concludeert NRC Handsblad. In de afgelopen drie maanden was bijna de helft van de gasten en andere sprekers in praatprogramma's lid van een rechtse partij, blijkt uit onderzoek van de krant. Tussen 1 september en 30 november waren 47 van honderd meest gevraagde gasten lid van een rechtse partij, tegenover zeventien van links. In 2008 noteerden de onderzoekers nog 35 rechtse sprekers en 28 bij links.Vrouwelijke gasten zijn bij de publieke ondervertegenwoordigd. In de top honderd staan slechts achttien vrouwen. Laatste wijziging: 13 december 2010, 11:13

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Anna, 10 december 2010, 11:08

Dus als Job Cohen wordt uitgenodigd en zijn functioneren binnen de PvdA in het programma volkomen wordt gefileerd, wordt dat gezien als een links gast die het geheel weer een linkser karakter geeft. Wat een kromme redenering.
Natuurlijk zijn er nu meer rechtse gasten, er is tenslotte een recht kabinet. Dat zegt toch helemaal niets over inhoud, insteek en aanpak van diezelfde gasten. Ik eis een hertelling!

Paul, 10 december 2010, 16:16

Dat komt zeker, omdat Femke Halsema nu een keer per twee weken bij Pauw en Witteman te gast is in plaats van iedere week,zoals tot voor kort.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.