website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NRC lanceert dagelijkse nieuwspodcast

Lars Pasveer — Geplaatst in Podcast op woensdag 23 januari 2019, 14:16

Thomas Rueb gaat de nieuwe NRC-podcast presenteren | Das Mag

Thomas Rueb gaat de nieuwe NRC-podcast presenteren | Das Mag

Nieuws Half maart introduceert dagblad NRC een dagelijkse nieuwspodcast, gepresenteerd door redacteur Binnenland en auteur Thomas Rueb. De podcast is straks terug te vinden in de NRC-app en via andere podcastkanalen zoals iTunes en Spotify.

Rueb zal in de naar schatting twintig minuten durende podcast “het verhaal van de dag” bespreken. Het is daarmee geen overzicht van het nieuws, maar één verhaal in de vorm van een gesprek tussen de presentator en experts van de NRC-redactie.

NRC schrijft over de beslissing: “Waarom een dagelijkse podcast? We hebben vastgesteld dat podcast erg goed bij NRC past. En denken dat we op onze redactie, met ruim tweehonderd journalisten, de kennis en deskundigheid in huis hebben om elke dag een audioverhaal te vertellen dat er echt toe doet.”

Er wordt nog gezocht naar versterking van het team. De podcast zal zichzelf deels moeten bedruipen. NRC is voor de advertentieverkoop in zee gegaan met Dag en Nacht Media, een advertentienetwerk voor podcasts. Meer bij NRC

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.