— woensdag 23 januari 2019, 14:16 | 0 reacties, praat mee

NRC lanceert dagelijkse nieuwspodcast

Thomas Rueb gaat de nieuwe NRC-podcast presenteren | Das Mag

Half maart introduceert dagblad NRC een dagelijkse nieuwspodcast, gepresenteerd door redacteur Binnenland en auteur Thomas Rueb. De podcast is straks terug te vinden in de NRC-app en via andere podcastkanalen zoals iTunes en Spotify.

Rueb zal in de naar schatting twintig minuten durende podcast “het verhaal van de dag” bespreken. Het is daarmee geen overzicht van het nieuws, maar één verhaal in de vorm van een gesprek tussen de presentator en experts van de NRC-redactie.

NRC schrijft over de beslissing: “Waarom een dagelijkse podcast? We hebben vastgesteld dat podcast erg goed bij NRC past. En denken dat we op onze redactie, met ruim tweehonderd journalisten, de kennis en deskundigheid in huis hebben om elke dag een audioverhaal te vertellen dat er echt toe doet.”

Er wordt nog gezocht naar versterking van het team. De podcast zal zichzelf deels moeten bedruipen. NRC is voor de advertentieverkoop in zee gegaan met Dag en Nacht Media, een advertentienetwerk voor podcasts. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Thomas Rueb Podcast Podcast NRC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.