— vrijdag 10 januari 2014, 09:02

NPO wil geen ledentellingen meer

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakt deze week geen vrienden. Nadat eerder deze week de VPRO werd gesommeerd te stoppen met een aantal programma's omdat er sprake zou zijn van ‘ongecoördineerd media-aanbod’, nu draait het om het plan van de NPO om het ledental van omroepen niet langer te gebruiken als criterium voor het toewijzen van zendtijd. NPO-directeur Henk Hagoort zei bij een nieuwjaarsreceptie in Hilversum dat wat hem betreft dit jaar de laatste ledentelling wordt gehouden. Daarmee heeft hij de de omroepen "geschoffeerd", volgens MAX-voorzitter Jan Slagter. Volgens Slagter gaat er dankzij de bijdragen van leden voor de programmabladen en het steunlidmaatschap jaarlijks miljoenen naar de programmering. 'Hagoort zou juist blij moeten zijn dat er nog zoveel leden zijn, die zich betrokken voelen bij de omroepen.' Meer bij de Volkskrant / NU.nl

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.