— woensdag 1 september 2021, 10:44 | 0 reacties, praat mee

NPO verlegt in 2022 de programmering richting on-demand

NPO-directeur video Frans Klein tijdens de seizoenspresentatie 2021-2022, gisteren in Beeld en Geluid | ANP

De NPO presenteerde deze week de plannen voor 2022. In een van de persberichten sprak directeur video Frans Klein een nieuwe manier van programmeren. "De programma's staan centraal en programmagenres zijn het uitgangspunt", aldus Klein. Het AD vroeg naar de betekenis achter 'integraal programmeren'.

“In een tijd van online- en on demand-platformen moet je het hele achterland bedienen. Wij moeten in ons denken niet meer lineair starten, maar stellen de content centraal. Welke verhalen willen we vertellen? Op welk platform en voor welke doelgroep? Dat is de essentie”, aldus Klein.

Lineair kijken is volgens Klein zeker niet voorbij, maar de aandacht neemt af. “De streamingdiensten buitelen over elkaar heen”, aldus Klein. De NPO moet daarin mee.

Volgens Klein betekent integraal programmeren onder meer dat geldstroom wordt verlegd. On-demand wordt daarbij belangrijker, zodat kijkers bijvoorbeeld originele dramaseries op NPO Start kunnen kijken, die niet (eerder) via andere NPO-kanalen te zien zijn. Andere series starten mogelijk op on-demand voor ze op lineaire televisie te zien zijn, verwacht Klein. Meer bij het AD

Bekijk meer van

NPO Frans Klein

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.