— donderdag 3 december 2015, 11:26 | 0 reacties, praat mee

NPO neemt afscheid van RKK en IKON

Lex van Lieshout / ANP Xtra

De NPO neemt afscheid van Omroep RKK en IKON. De omroepen houden op te bestaan ter gevolge van het regeringsbesluit zogeheten 2.42-omroepen vanaf 2016 niet meer te financieren. Op 27 december wordt in de speciale uitzending Adieu RKK teruggekeken op zestig jaar RKK op radio en televisie. Op 28 december volgt een tv-nacht op NPO 2, waarin IKON afscheid neemt.

Katholieke omroep RKK volgde de ontwikkelingen in de kerk, zowel in Rome als in Nederland. Ter gelegenheid van het afscheid wordt eenmalig een speciaal RKK-magazine uitgebracht.

IKON neemt op 28 december afscheid van de NPO met een speciale nachtuitzending, getiteld IKON 1001 Nacht. Die nacht is ingedeeld in de zes genres waarin IKON zich profileerde: jeugd, documentaire, (docu)drama, praatprogramma’s, journalistieke reportages en levensbeschouwelijke reportages. IKON heeft uiteindelijk zeventig jaar bestaan en trok uit organisatorische overwegingen in 2013 in bij de EO.

Meer bij Broadcast Magazine / IKON

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.