website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Notes from Aleppo - lancering multimedia project Issa Touma

Sabien Froger — Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018, 14:41

Agenda maandag 22 oktober 2018, 20:00 - maandag 22 oktober 2018, 23:00, Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Het is zeven jaar geleden dat de oorlog in Syrië uitbrak. Tijdens de oorlog was Aleppo een belangrijk strijdtoneel gedurende bijna vier jaar. In december 2016 nam het regime van Assad de controle over het oostelijke deel van de stad weer in handen. Sindsdien is er een aanhoudende stroom aan mensen die terugkeren naar de stad die voor de oorlog 2,1 miljoen inwoners telde en daarmee de grootste stad van Syrië was.

Notes from Aleppo volgt de reis van fotograaf en curator Issa Touma door een vernieuwde ontdekking in zijn thuisstad. In een aantal korte verhalen, laat hij zien hoe de stad probeert te herstellen van de oorlog. Net als hij, zijn ongeveer 444,500 burgers die gevlucht waren, teruggekeerd naar hun huizen in Aleppo. Voor hen is het proces van herbouwen niet enkel fysiek maar ook mentaal een uitdaging doordat de politieke situatie ervoor zorgt dat geen enkele internationale organisatie meehelpt met de heropbouw van de stad. Dus wie zijn de mensen die hun beschadigde bezittingen heropbouwen? Lukt het hen om hun leven weer op te pakken? En wat is de huidige situatie in het land? En welke rol spelen internationale media in het geven van informatie over het conflict? Dit zijn een aantal vragen waarop ingegaan wordt tijdens deze lancering van Notes From Aleppo.

Voor meer informatie over de fotograaf en zijn projecten, en om te reserveren, klik hier.

Let op: de avond is volledig in het Engels.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.