website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NOS wint Grand SpinAward 2019

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 23 mei 2019, 08:58

ANP

ANP

Nieuws De NOS heeft gisteravond de zogeheten Grand SpinAward gewonnen, onderdeel van een prijzenregen voor creatieve concepten rond digitale communicatie en innovatie. De publieke nieuwszender viel volgens de jury het afgelopen jaar op met innovatieve producties die " de journalistiek als geheel naar een hoger plan" tillen.

Zo maakte de NOS onder meer producties over de impact van telefoonverslaving en een interactieve productie over verborgen depressie onder jongeren.

In totaal werden 19 Gouden, 21 Zilveren en 1 Grand SpinAward uitgereikt.

Presentator Tim Hofman werd uitgeroepen tot Digital Celebrity - sterren die zijn geboren en groot werden op ‘digitale hotspots’ zoals Facebook, Snapchat en YouTube.

“Tim Hofman heeft er afgelopen jaar voor gezorgd dat het kinderpardon weer in de belangstelling kwam te staan. Dit deed hij door middels zijn YouTube format BOOS een item te maken met Nemr. Hij laat zien dat je met extra aandacht het verschil kan maken”, aldus juryvoorzitter Jacqueline Vizee.

KRO-NCRV ontving een Gouden SpinAward in de nieuwe categorie Artificial intelligence & Voice voor de productie Chefkok BinnensteBuiten en een Gouden SpinAward voor communicatie rond het programma SpangaS.

Winnaars van de 2019-editie zijn niet te vinden op de website van SpinAwards, wel bij onze collega’s van Adformatie.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.