word actief nvj klein

— donderdag 30 april 2015, 12:20 | 0 reacties, praat mee

NOS/NPO niet voorbereid op gijzeling

NOS en NPO hebben weliswaar geïnvesteerd in veiligheid en beveiliging, maar ze waren niet voorbereid op een gijzeling en zenderverstoring zoals op 29 januari. Dat is een van de conclusies [.pdf] die het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement trekt na onderzoek van de gebeurtenissen. Zij deden dat op verzoek van de NPO en NOS. Op 29 januari drong de 19-jarige Tarik Z. kort voor het NOS Journaal van 20.00 uur de redactie binnen en eiste zendtijd. Uit een reconstructie van en onderzoek naar de gebeurtenissen blijkt dat de periode waarop niet werd uitgezonden op NPO1 korter had kunnen duren, maar dat een onderbreking van de uitzending niet te vermijden was. Volgens het COT kregen medewerkers nu voor het eerst te maken met een ernstige calamiteit die zowel 'breaking news’ was als waarvan zij zelf het slachtoffer waren. Laatste wijziging: 30 april 2015, 14:44

Het COT doet een reeks aanbevelingen waar zowel bij NOS als NPO verbeteringen mogelijk zijn. Die moeten worden gezocht in de gezamenlijke voorbereiding op calamiteiten, niet alleen zelfstandig en op het gebied van breaking news, het managen van de crisis zelf, het periodiek herijken van de eigen risico-analyse en het verbeteren van de ontruimingsprocedures.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.