data als kans

— vrijdag 16 april 2021, 08:59 | 0 reacties, praat mee

NOS-journalist niet meer welkom bij introductiekamp FHJ

© ANP / Harold Versteeg

Een NOS-verslaggever is niet langer welkom bij het introductiekamp van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ). De opleiding stelt dat de journalist niet meer welkom is, omdat hij zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen tegenover studenten.

De FHJ bevestigt tegenover NU.nl een melding daarover te hebben ontvangen over een voorval uit 2014. De journalistiekopleiding heeft inmiddels een brief over het incident gestuurd aan studenten en medewerkers. Volgens Fontys-website BRON waarschuwden ouderejaarsstudenten de eerstejaars ook al voor de journalist.

Eerder deze week werd de verslaggever op sociale media van hetzelfde beschuldigd. De NOS verklaarde daarop al onderzoek in te zullen stellen naar de verslaggever.

In een donderdag gepubliceerde bericht daarover benadrukt de omroep dit onderzoek uiterst serieus te nemen. “De NOS-directie benadrukt dat er bij de NOS geen plek is voor zulk gedrag, en vindt het belangrijk dat de vervolgstappen in de juiste volgorde worden gezet”, aldus algemeen directeur Gerard Timmer. “Meteen gisterochtend zijn gesprekken gestart met chefs, hoofdredactie Nieuws, directie, personeelszaken en de collega in kwestie.”

Timmer vervolgt: “En er komen nog meer gesprekken aan over wat mensen hebben gehoord, meegemaakt of denken. Het gaat er nu dus in eerste instantie om te onderzoeken wat er is gebeurd, te inventariseren wat vervolgens nodig is en extern advies in te winnen. We zetten zorgvuldigheid voorop alvorens we de noodzakelijke conclusies zullen trekken. ”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.