— maandag 1 februari 2016, 15:08 | 0 reacties, praat mee

NOS geeft regioblokken middagjournaals eigen gezicht

NOS Communicatie

Voor de blokken met regionaal nieuws, waarmee de NOS in de middagjournaals van 12 en 15 uur gaat beginnen, worden twee nieuwe presentatoren aangetrokken. Het betreft Cindy de Koning en Susanne de Kroon. De journaals met regionieuws beginnen op maandag 15 februari. Laatste wijziging: 1 februari 2016, 15:12

De NOS meldt de komst van De Koning (42) en De Kroon (36) via de Over de NOS-site. De presentatrices zullen elkaar wekelijks afwisselen. Beiden studeerden journalistiek en hebben voor diverse mediabedrijven gewerkt.

De Koning is een bekend gezicht bij Omroep Brabant, waar ze de laatste vijf jaar fulltime het vaste gezicht van Brabant Nieuws op televisie is. De Kroon werkte in het verleden voor Brabant10 en eveneens Omroep Brabant, maar werkt nu als freelance redacteur bij NOS Nieuws als dagblad BN De Stem.

Marcel Gelauff over de benoemingen: “NOS Nieuws werkt al jaren samen met de regionale omroepen. Het is goed om die samenwerking verder uit te breiden en de publieke nieuwsvoorziening verder te versterken. Dat doen we nu op tv en deden we eerder al online. Het aanbod van onderwerpen neemt voor de kijker toe en we komen als NOS zo nóg dichter bij ons publiek.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.