Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 7 augustus 2020, 10:31 | 0 reacties, praat mee

Online radiozender KINK ageert tegen uitstel etherveiling

© ANP / MMP Mischa Schoemaker

Het uitstellen van de veiling voor radiofrequenties is oneerlijk voor nieuwkomers. Dat stelt Michiel Veenstra, programmadirecteur bij KINK, een radiozender voor alternatieve muziek in NRC. Diverse gevestigde zenders pleiten ervoor de voor september 2022 geplande veiling uit te stellen, omdat hun inkomsten vanwege de coronacrisis teruglopen.

Veenstra en KINK-oprichter Jan Hoogesteijn lobbyen in Den Haag tegen uitstel. “Je kan toch niet zomaar zeggen: partijen die er al ruim twintig jaar zitten mogen blijven? Er gaat veel geld naar de publieke omroep en ondertussen draaien commerciële stations allemaal dezelfde hits. Wat voegen zij nog toe? Wij doen echt iets anders en met wat meer bereik is het levensvatbaar.”

In september van dit jaar beslist staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken of de veiling verlengd moet worden. Veenstra stelt te onderzoeken of er juridische mogelijkheden zijn om een besluit to verlenging van de FM-frequenties aan te vechten. KINK, een doorstart van de in 2011 opgeheven radiozender, zendt op dit moment uit via DAB+ en internet. Als daar een FM-kanaal bijkomt verwacht de zender twee keer zo veel luisteraars te halen.

Bekijk meer van

Michiel Veenstra KINK

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.