website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nominaties voor De Loep 2015 bekend

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op maandag 7 september 2015, 09:20

Roos Koole / ANP

Roos Koole / ANP

Nieuws

Een jury onder voorzitterschap van Marc Chavannes heeft tien kandidaten genomineerd voor De Loep 2015, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar zal ook een digitale Loep worden uitgereikt.

In de categorie audiovisueel zijn genomineerd: Miranda Grit en Sietze van Loosdregt voor De Monitor: ‘Hoe sociaal is de Sociale Dienst?’, Linda Stoltenberg en Jet Schouten voor Radar: ‘Mandarijnennetje als implantaat: goedkeuring implantaten is een farce’
En Sander Rietveld en Norbert Reintjens voor Zembla: ‘Wie is de mol?

In de categorie Tekst zijn genomineerd: Bram van der Heijden en Serge Sekhuis voor Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad: ‘Defensie en de doofpot van giftige chroom6-verf’, Siem Eikelenboom, Yteke de Jong en Jeroen Molenaar voor het FD: reconstructie, in vier artikelen, van het Imtechdrama en Lars Bové (De Tijd), Kristof Clerix (MO*magazine), Martijn Roessingh, Jan Kleinnijenhuis en Han Koch (Trouw): Luxleaks.

Voor de aanmoedigingsprijs zijn genomineerd: Anne de Blok en Frederick Mansell voor Brandpunt Reporter en Follow the Money: ‘Vissen naar subsidie’ en Anouk Nuyens en Lynn Berger voor De Correspondent: ‘Dossier staatsgeheimen’.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.