de tegel publieksprijs 2020

— maandag 7 september 2015, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Nominaties voor De Loep 2015 bekend

Roos Koole / ANP

Een jury onder voorzitterschap van Marc Chavannes heeft tien kandidaten genomineerd voor De Loep 2015, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar zal ook een digitale Loep worden uitgereikt.

In de categorie audiovisueel zijn genomineerd: Miranda Grit en Sietze van Loosdregt voor De Monitor: ‘Hoe sociaal is de Sociale Dienst?’, Linda Stoltenberg en Jet Schouten voor Radar: ‘Mandarijnennetje als implantaat: goedkeuring implantaten is een farce’
En Sander Rietveld en Norbert Reintjens voor Zembla: ‘Wie is de mol?

In de categorie Tekst zijn genomineerd: Bram van der Heijden en Serge Sekhuis voor Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad: ‘Defensie en de doofpot van giftige chroom6-verf’, Siem Eikelenboom, Yteke de Jong en Jeroen Molenaar voor het FD: reconstructie, in vier artikelen, van het Imtechdrama en Lars Bové (De Tijd), Kristof Clerix (MO*magazine), Martijn Roessingh, Jan Kleinnijenhuis en Han Koch (Trouw): Luxleaks.

Voor de aanmoedigingsprijs zijn genomineerd: Anne de Blok en Frederick Mansell voor Brandpunt Reporter en Follow the Money: ‘Vissen naar subsidie’ en Anouk Nuyens en Lynn Berger voor De Correspondent: ‘Dossier staatsgeheimen’.

Bekijk meer van

De Loep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.