banner festival 23

— vrijdag 7 oktober 2016, 14:33 | 0 reacties, praat mee

Nominaties voor Best Report Award bekend

De journalisten Klaas van Dijken, Lennart Hofman en Minka Nijhuis zijn genomineerd voor de Best Report Award, de onderscheiding voor de beste buitenlandreportage die is gemaakt met steun van het Postcode Loterij Fonds voor Nederlandse journalisten. De prijs, 10.000 euro, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is in het leven geroepen door Free Press Unlimited en de Nationale Postcode Loterij. Laatste wijziging: 7 oktober 2016, 14:35

Klaas van Dijken is genomineerd voor zijn reportages in Trouw ‘Darfur, oorlog zonder einde’ en ‘En de stad Golo krijste’. Lennart Nijman maakt kans met ‘Onafhankelijkheid is het enige waar Papoea’s nog in kunnen geloven’ en ‘In deze jungle vinden honderden onopgemerkte executies van Papoea’s plaats’. Deze artikelen stonden bij De Correspondent. Minka Nijhuis is genomineerd voor ‘Heimwee naar Bagdad’ dat verscheen in Vrij Nederland.

De genomineerden zijn gekozen door de onafhankelijke commissie die ook de aanvragen voor het Postcode Loterij Fonds beoordeelt. Bij het beoordelen van de reportages is gelet op vorm, originaliteit, opbouw, spanning in het verhaal, de mate van inzicht in de problematiek en de durf en drive om de verhalen van mensen in nood te vertellen. Tijdens Free Press Live op 2 November in Den Haag kiezen de vakjury en de het aanwezige publiek uit de genomineerden de winnaar.

Bekijk meer van

Free Press Unlimited

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.