banner festival 23

— donderdag 16 september 2010, 16:17

Nominaties Right To Know bekend

Laatste wijziging: 16 september 2010, 18:19

Op 28 september, tijdens de komende Right To Know Day, een Nederlandse editie van een internationale dag rond transparantie van bestuur, zullen een ‘obstructor’ en ‘transparante ambtenaar’ worden gekozen. De nominaties zijn bekend, laat de organisatie weten. Genomineerd als slechtste voorbeeld van instanties die beroerd reageren op WOB-verzoeken: de gemeente Ede (liet het verzoek een maand naast de fax liggen, hield documenten achter en verstuurde informatie naar de verkeerde burger), de gemeente Nuenen (dreiging met hoge kosten voor het opvragen van declaratiebonnetjes; een rekening van 800 euro die wordt ingetrokken als de zaak naar de rechter gaat) en het ministerie van Economische Zaken voor diverse vertragingstactieken. Vier ambtenaren die zich buitengewoon hebben ingespannen om informatie vrij te krijgen en de aanvrager te assisteren, maken kans op de titel meest ‘transparante ambtenaar’. De uiteindelijke winnaars zullen uiteindelijk door de aanwezigen op de Right to Know Day (Café Gember, Den Haag) worden gekozen.

Bekijk meer van

WOB wob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.