training eu starters

— maandag 12 april 2021, 15:03 | 0 reacties, praat mee

Nominaties NL Awards 2020 bekend

De winnaars van de NL Awards 2018 - © Eric Brinkhorst

L1 en Rijnmond voeren met elk drie nominaties de lijst aan voor de NL Awards, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. Nieuw dit jaar is de categorie Innovatief. Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Noord hebben maken kans op die onderscheiding. Laatste wijziging: 12 april 2021, 15:06

Omroep Brabant werd genomineerd met ‘Boer met kiespijn’, een project waarin de keerzijde van het boerenleven wordt getoond door middel van persoonlijke verhalen op social media, VR-experience op YouTube en een serious Game. Omroep Gelderland kreeg een nominatie met ‘Het lokaal grid’, een technische innovatie (website, app en cms) die door alle regionale en lokale omroepen gebruikt kan worden, en waarmee content eenvoudig gedeeld kan worden. De laatste die kans maakt op de prijs in de nieuwe categorie Innovatief is RTV Noord met ‘Tou eem’. In het project ‘#TouEem’ hebben de makers als journalistieke organisatie gepionierd en de community moderatie geëxploreerd via nieuwe journalistieke vormen door inzet van live-streams met interactiemogelijkheden voor het publiek.

In de categorie Eigen Nieuws zijn genomineerd: L1 met ‘Limburg heeft flinke overlast van drugscriminelen uit de Randstad’. Omroep Flevoland met ‘Wat heeft Lelystad Airport al gekost?’ En Rijnmond met ‘Het bizarre verhaal van Elly Leeflang en Jan Ton’.

Voor Beste videoproductie zijn genomineerd: Omroep Brabant met SDW. ‘Wat kan je wel!?’ waarin zeven mensen worden gevolgd die iets kunnen. Mensen met een beperking die durven dromen. NH met ‘Daar praten we niet meer over. Een intiem document over de brand tijdens oudejaarsnacht in Volendam, over dat wat we niet bespreken, maar wat niet onbesproken kan blijven. En RTV Drenthe met ‘Verre vrienden’, een zoektocht van twee neven en tevens vrienden over hoe vriendschappen verlopen als je uit je vertrouwde omgeving vertrekt.

Documentaire/informatief: L1 met ‘Petrus en Paulus’. Een documentaire over twee broers die zeer uiteenlopende levenskeuzes hebben gemaakt. Pauls traditionele schutterswereld en gezin in Limburg en de uitbundige homoscene van Pieter in Amsterdam lijken haaks op elkaar te staan, maar hun levens vertonen ook veel overeenkomsten. Omrop Fryslân met ‘De Berchrede fan it Flakke lân’. In deze vierdelige documentaire-serie laten verschillende denkers tijdens de eerste lockdown hun licht schijnen op het postcorona-tijdperk. Ze schrijven een essay en worden aan de hand daarvan geïnterviewd. Rijnmond met ‘Het Sloopteam’. Het Sloopteam is een vijfdelige documentaireserie waarin maker Charlotte Meijer een groep Rotterdammers volgt die de marathon willen lopen. Deze groep bestaat niet uit getrainde lopers, maar uit rauwe Rotterdammers die allemaal op hun eigen manieren vechten tegen hun demonen.

Bas Dingemanse van L1, Lotte Kreuwel van RTV Oost en Jordi de Jong van RTV Utrecht maken kans op de NL Award Jong talent.

Op 27 mei wordt tijdens de online uitreiking van de NL Awards 2020 bekendgemaakt welke inzending de Gouden Award in de wacht heeft gesleept, de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke productie van alle regionale omroepen.

Bekijk meer van

NL Awards

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.