— dinsdag 25 februari 2014, 12:18

Nominaties Citi Awards 2014 bekend

Voor de tiende editie van de Citi Journalistic Excellence Award (CJEA) zijn drie artikelen genomineerd. NRC Handelsblad is twee keer genomineerd met Rabo’s Stairway to Heaven’ in the city liep dood van Chris Hensen en Ariane Kleijwegt en Hoe Roger Lips de grootste klant van SNS werd van Tom Kreling en Esther Rosenberg. Michael Persson werd genomineerd voor het stuk Naar Poetins Pijpen Dansen in De Volkskrant. De Award beloont verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. Volgens de jury blonken de artikelen uit op basis van originaliteit, mate van onderzoeksjournalistiek en de analyse van en het inzicht in het onderwerp. Omdat het de tiende keer is dat de prijs in Nederland wordt uitgereikt en Citi Nederland 50 jaar bestaat, zal aan de prijsuitreiking op 4 april aanstaande een seminar voorafgaan, waarin wordt gesproken over de transformatie van financieel-economische verslaggeving van de afgelopen tien jaar. Voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink zal hierover in gesprek gaan met voormalige winnaars van de CJEA, onder leiding van Mark Deuze, hoogleraar Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.