website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nog meer verwarring over ontslag Freriks

Linda Nab — Geplaatst in ontslag op dinsdag 4 december 2018, 09:09

Nieuws Het debacle rond het live-ontslag van Philip Freriks als columnist van het VPRO-radioprogramma OVT kreeg gisterenavond nog een staartje in Pauw.

In de talkshow werd gisteren een fragment getoond waarin een andere columnist van OVT, John Jansen van Galen, vertelt een telefoontje te hebben gehad van de hoofdredactie, die met hem besprak dat het programma moest verjongen en dat daarom afscheid genomen zou worden van Freriks.

Zondag werd Freriks tijdens de live-uitzending van OVT bedankt voor zijn laatste bijdrage als columnist van het programma. Een gegeven dat hem niet van tevoren was aangekondigd. De VPRO liet later weten dat het voorval op een groot misverstand berustte, en dat ze Freriks graag als columnist behouden.

Freriks was gisterenavond in Pauw opnieuw zichtbaar verrast. “Ik ben nu voor de tweede keer verbijsterd”, reageerde hij. “Want ik heb dit heel expliciet gevraagd, en er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was. Ik heb vandaag nog de hoofdredacteur van de VPRO gesproken die mij nog in alle toonaarden heeft bezworen hoe jammer hij het vindt dat ik wegga. Ja, ik weet niet wie ik nu nog moet geloven.”

Pauw maakt de OVT-redactie vervolgens uit voor een ‘schijnheilig’ clubje, en verbaast zich erover dat Freriks zo beschaafd blijft “Wat wil je doen?”, zegt die laatste lachend. “Ik kan slecht een geel hesje aantrekken en de boel kort en klein slaan.”

Freriks wil niet terugkeren als columnist. Hij gaat zich concentreren op nieuwe avonturen. Vanaf 10 december is hij weer te zien als presentator van De Slimste Mens.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.