— dinsdag 4 december 2018, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Nog meer verwarring over ontslag Freriks

Het debacle rond het live-ontslag van Philip Freriks als columnist van het VPRO-radioprogramma OVT kreeg gisterenavond nog een staartje in Pauw. Laatste wijziging: 4 december 2018, 09:24

In de talkshow werd gisteren een fragment getoond waarin een andere columnist van OVT, John Jansen van Galen, vertelt een telefoontje te hebben gehad van de hoofdredactie, die met hem besprak dat het programma moest verjongen en dat daarom afscheid genomen zou worden van Freriks.

Zondag werd Freriks tijdens de live-uitzending van OVT bedankt voor zijn laatste bijdrage als columnist van het programma. Een gegeven dat hem niet van tevoren was aangekondigd. De VPRO liet later weten dat het voorval op een groot misverstand berustte, en dat ze Freriks graag als columnist behouden.

Freriks was gisterenavond in Pauw opnieuw zichtbaar verrast. “Ik ben nu voor de tweede keer verbijsterd”, reageerde hij. “Want ik heb dit heel expliciet gevraagd, en er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was. Ik heb vandaag nog de hoofdredacteur van de VPRO gesproken die mij nog in alle toonaarden heeft bezworen hoe jammer hij het vindt dat ik wegga. Ja, ik weet niet wie ik nu nog moet geloven.”

Pauw maakt de OVT-redactie vervolgens uit voor een ‘schijnheilig’ clubje, en verbaast zich erover dat Freriks zo beschaafd blijft “Wat wil je doen?”, zegt die laatste lachend. “Ik kan slecht een geel hesje aantrekken en de boel kort en klein slaan.”

Freriks wil niet terugkeren als columnist. Hij gaat zich concentreren op nieuwe avonturen. Vanaf 10 december is hij weer te zien als presentator van De Slimste Mens.

Bekijk meer van

VPRO Philip Freriks Pauw OVT

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.