onderzoek covid en journalistiek

— maandag 3 december 2018, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Freriks in gesprek met VPRO na plotseling ‘ontslag’

Philip Freriks is weer in gesprek met de VPRO over voortzetting van zijn column voor het radioprogramma OVT. Hij kreeg zondagochtend live op de radio zijn ontslag. Terwijl de radiopresentatoren hem bedankten voor bewezen diensten, bleek dat Freriks zelf nog niet op de hoogte was van zijn congé. De VPRO heeft inmiddels excuses gemaakt en stelt dat het voorval een groot misverstand is.

Freriks is blij met de excuses die de VPRO zondag na het voorval maakte. ‘Het is duidelijk een groot misverstand. Maar we moeten het echt nog met elkaar uitpraten. Ik hoop niet dat mijn column per direct is gestopt. Mogelijk krijgt mijn bijdrage toch een vervolg. Dat moet nog blijken.’

De columnist zegt wel in het voorjaar met de VPRO te hebben gediscussieerd over de toekomst van zijn radiocolumn. ‘Ik zag dat als een voortzetting voor een vervolggesprek. De eindredacteur van OVT is daar echter nooit op terug gekomen. Tot zondagochtend dus. Dit was voor mij totaal onverwacht.’

Het moment dat Freriks zijn ontslag kreeg:

Meer bij het AD.

Bekijk meer van

VPRO Transfers Philip Freriks OVT

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.