— donderdag 25 augustus 2011, 09:15 | 0 reacties, praat mee

NMa handhaaft boetes voor Wegener

Uitgeverij Wegener moet de door Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in 2010 opgelegde boetes van in totaal ruim 20 miljoen euro toch betalen. De toezichthouder heeft de bezwaren van het uitgeverijconcern en de vijf beboete personen ongegrond verklaard. "Dit betekent dat Wegener de boete dient te betalen en het voorschrift, waarmee de onafhankelijkheid tussen de dagbladen PZC en BN/De Stem in Zeeuws-Vlaanderen wordt gegarandeerd, moet uitvoeren op last van een dwangsom", zo verklaart Henk Don, lid van de Raad van Bestuur van de NMa. Nma gaf de boete wegens het overtreden van voorwaarden die zijn gesteld aan de overname van de VNU Dagbladengroep in 2000. Daarin werd bepaald dat beide dagbladen zelfstandig zouden opereren, maar de NMa constateerde dat er inhoud wordt gedeeld, nieuwsgaring wordt afgestemd, onderlinge afhankelijkheid bestaat en er in essentie sprake is van één nieuwsorganisatie. In een eerste reactie zegt Wegener het oneens te zijn met de boete. Tegen het besluit op bezwaar is beroep mogelijk bij de Rechtbank Rotterdam en daarna eventueel hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.