— donderdag 29 januari 2009, 08:48

Nigeria: onderzoeksjournalist gearresteerd

In Nigeria is een journalist van een onafhankelijk weekblad gevangen genomen vanwege een artikel over een schimmig verlopen aanbesteding door het ministerie van Economische Zaken en Financiën. Dat meldt het Comité ter Bescherming van Journalisten. Boussada Ben Ali schreef op 13 januari in L'Action dat een contract voor medische apparatuur niet via een open procedure was verlopen. De officiële documenten waaruit geciteerd werd, droegen de handtekening van verantwoordelijk minister Ali Mahaman Lamine Zeine. Zeine ontkent betrokkenheid bij die transactie en noemde Ben Ali's artikel een poging tot ondermijning van gezag. Op maandag werd Ben Ali gearresteerd. Hij kan onder bestaande Nigeriaanse wetgeving mogelijk twee jaar cel en een boete van omgerekend 1519 euro opgelegd krijgen.

Bekijk meer van

Nigeria CPJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.