— woensdag 4 februari 2009, 08:42 | 0 reacties, praat mee

“Nieuwsuur alsnog mogelijk maken”

De baas van de publieke omroep, Henk Hagoort, moet het vorig jaar verboden dagelijkse nieuwsuur van de NOS, VARA en NPS alsnog mogelijk maken. Dat zegt Carel Kuyl, hoofdredacteur van NOVA en hoofd informatieve programma’s van de NPS, voorafgaand aan een debat over de kwaliteit van de nieuwsvoorziening van de publieke omroep. De NPS, NOS en VARA kwamen in september met het plan voor een dagelijks nieuwsuur op Nederland 2 tussen 10 en 11 uur ’s avonds. De opzet was dat het NOS Journaal en NOVA naar elkaar zouden verwijzen; het Sterblok ertussen zou verdwijnen. (...) Het nieuwsuur zou 1 januari beginnen, maar werd door de raad van bestuur tegengehouden na bezwaren van de EO, AVRO, TROS, KRO en NCRV, die concurrentie vreesden met hun eigen actualiteitenprogramma’s. (...) Kuyl: "Hij heeft hier op de redactie verteld dat hij het nieuwsuur ook een goed idee vindt. Dan is het aan hem om het mogelijk te maken. Als hij een nieuwsuur wil, moet hij het regelen."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.