word studentlid

— woensdag 13 januari 2010, 08:39

Nieuwssite Indymedia stopt activiteiten

Eind februari stopt de website Indymedia, gespecialiseerd in burgerjournalistiek, zijn activiteiten. Indymedia werd tien jaar geleden opgericht om maatschappelijk geëngageerd nieuws te brengen. Daarbij werd opgemerkt dat nieuws over de sociale bewegingen steeds minder zijn weg vindt naar de traditionele media en Indymedia die leemte wou opvullen. De site trekt volgens zijn oprichters steeds meer lezers en medewerkers aan en voeren aan dat er in België nog steeds nood is aan nieuws en duiding.

In de klassieke media wordt het aandeel lifestyle, celebreties en fait divers volgens Indymedia immers steeds groter. De oprichters van Indymedia zullen daarom naar eigen zeggen met vertegenwoordigers van het middenveld, zoals vakbonden en andere sociale organisaties een totaal nieuw mediaproject opstarten. Dat heeft de werknaam ‘Ons Nieuws’ en gaat naar eigen zeggen echt dagelijks nieuws brengen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.