— woensdag 13 januari 2010, 08:39

Nieuwssite Indymedia stopt activiteiten

Eind februari stopt de website Indymedia, gespecialiseerd in burgerjournalistiek, zijn activiteiten. Indymedia werd tien jaar geleden opgericht om maatschappelijk geëngageerd nieuws te brengen. Daarbij werd opgemerkt dat nieuws over de sociale bewegingen steeds minder zijn weg vindt naar de traditionele media en Indymedia die leemte wou opvullen. De site trekt volgens zijn oprichters steeds meer lezers en medewerkers aan en voeren aan dat er in België nog steeds nood is aan nieuws en duiding.

In de klassieke media wordt het aandeel lifestyle, celebreties en fait divers volgens Indymedia immers steeds groter. De oprichters van Indymedia zullen daarom naar eigen zeggen met vertegenwoordigers van het middenveld, zoals vakbonden en andere sociale organisaties een totaal nieuw mediaproject opstarten. Dat heeft de werknaam ‘Ons Nieuws’ en gaat naar eigen zeggen echt dagelijks nieuws brengen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.