— dinsdag 10 februari 2015, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe vergoedingsregeling filmmakers

Filmmakers en acteurs van wie het werk op televisie wordt vertoond, krijgen geld uitgekeerd van kabelexploitanten. Belangenclub RODAP, bestaande uit producenten, omroepen en distributeurs, heeft dit afgesproken met rechtenorganisatie PAM, voor filmmakers en acteurs. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant en gelden voor alle producenten, omroepen en nagenoeg alle distributeurs op de Nederlandse markt. Met deze afspraak is de verwachting van kabelexploitanten dat zij ongeveer 15 miljoen zullen betalen aan de filmmakers. Op basis van het aantal abonnees van een bepaalde kabelaar, zal PAM het bedrag vervolgens verdelen onder de rechthebbenden. Daarnaast gaan distributeurs betalen voor het aanbod van films en series via video-on-demand-diensten. De afspraken zijn gebaseerd op het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht dat binnenkort wordt behandeld in de Tweede Kamer. Jarenlang waren beide partijen het niet met elkaar eens. Meer bij NU.nl / Broadcast Magazine

Bekijk meer van

RODAP Recht PAM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.