basis naar compleet

— maandag 12 september 2011, 15:09

Nieuwe strategie voor Boston Globe

De Amerikaanse krant The Boston Globe pakt het gratis versus betalen voor nieuws anders aan dan The New York Times. In plaats van een betaalmuur op de site Boston.com te zetten is The Boston Globe een tweede site gestart 'BostonGlobe.com'. De informatie op de nieuwe site zal beschikbaar worden gemaakt voor elke elektronische drager, van tablet en smartphones tot ereaders. De krant gokt er op dat mensen willen betalen voor een 'innovatieve, uitnodigende leeservaring', aldus Boston.com. Tot eind september is de nieuwe site gratis, daarna moeten lezers een wekelijks abonnement van 3,99 dollar afsluiten. Abonnementhouders van de papieren krant hoeven niets te betalen, ze dienen zich alleen te registreren. Laatste wijziging: 13 september 2011, 15:20

De huidige Boston.com site blijft gratis en zal ‘breaking news’ blogs, fotogalerijen en sportverhalen tonen net als een beperkt aantal verhalen uit de printversie van de krant. BostonGlobe.com is voor de lezer die ook exclusieve verhalen, analyses en commentaren zoekt. Volgens hoofdredacteur Martin Baron is “BostonGlobe puur journalistiek en Boston.com meer een marktplein waar je naast nieuws ook tickets kan kopen voor evenementen en medningen kan delen met je buren”.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.