— maandag 12 september 2011, 15:09

Nieuwe strategie voor Boston Globe

De Amerikaanse krant The Boston Globe pakt het gratis versus betalen voor nieuws anders aan dan The New York Times. In plaats van een betaalmuur op de site Boston.com te zetten is The Boston Globe een tweede site gestart 'BostonGlobe.com'. De informatie op de nieuwe site zal beschikbaar worden gemaakt voor elke elektronische drager, van tablet en smartphones tot ereaders. De krant gokt er op dat mensen willen betalen voor een 'innovatieve, uitnodigende leeservaring', aldus Boston.com. Tot eind september is de nieuwe site gratis, daarna moeten lezers een wekelijks abonnement van 3,99 dollar afsluiten. Abonnementhouders van de papieren krant hoeven niets te betalen, ze dienen zich alleen te registreren.

De huidige Boston.com site blijft gratis en zal ‘breaking news’ blogs, fotogalerijen en sportverhalen tonen net als een beperkt aantal verhalen uit de printversie van de krant. BostonGlobe.com is voor de lezer die ook exclusieve verhalen, analyses en commentaren zoekt. Volgens hoofdredacteur Martin Baron is “BostonGlobe puur journalistiek en Boston.com meer een marktplein waar je naast nieuws ook tickets kan kopen voor evenementen en medningen kan delen met je buren”.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.