website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

DUIC wil nu ook omroep worden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in lokale journalistiek op Monday 9 October 2017, 10:22

Michael Kroonbergs met twee collega's (Foto uit 2015)

Michael Kroonbergs met twee collega's (Foto uit 2015) - © Shody Careman

Nieuws

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) wil de uitzendrechten voor de lokale omroep van de stad Utrecht krijgen. Dat heeft DUIC zelf bekendgemaakt op haar website.

De afgelopen paar jaar timmert DUIC flink aan de weg in Utrecht. In 2010 begonnen als online platform kwam er in 2015 een papieren krant en app nu is de tijd dus rijp voor een lokale omroep. 

“DUIC is in haar berichtgeving via web, app en krant al sinds de oprichting open, non-conformistisch en vernieuwend. Wij denken dat die insteek past bij de mentaliteit van de stad. Niet alleen bij de hoger opgeleiden of jongeren, maar bij alle inwoners. Want ook burgers in Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen horen bij onze stad, voelen zich Utrechter en doen mee in het maatschappelijke leven,” aldus Michael Kroonbergs, hoofdredacteur van DUIC.

Om in aanmerking te komen voor de zendmachtiging heeft DUIC de Lokale Omroep Utrecht Stichting (LOUS) opgericht. Die stichting heeft het verzoek ingediend bij het Commissariaat voor de Media om die rechten te krijgen.

Op dit moment zijn die rechten toegewezen aan RTV Utrecht. De huidige licentie loopt af in 2018. RTV Utrecht wil graag doorgaan met de stadszenders en heeft ook een aanvraag ingediend. Meer bij DUIC / RTV Utrecht

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.