banner festival 23

— maandag 9 oktober 2017, 10:22 | 0 reacties, praat mee

DUIC wil nu ook omroep worden

Michael Kroonbergs met twee collega's (Foto uit 2015) - © Shody Careman

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) wil de uitzendrechten voor de lokale omroep van de stad Utrecht krijgen. Dat heeft DUIC zelf bekendgemaakt op haar website. Laatste wijziging: 9 oktober 2017, 10:26

De afgelopen paar jaar timmert DUIC flink aan de weg in Utrecht. In 2010 begonnen als online platform kwam er in 2015 een papieren krant en app nu is de tijd dus rijp voor een lokale omroep. 

“DUIC is in haar berichtgeving via web, app en krant al sinds de oprichting open, non-conformistisch en vernieuwend. Wij denken dat die insteek past bij de mentaliteit van de stad. Niet alleen bij de hoger opgeleiden of jongeren, maar bij alle inwoners. Want ook burgers in Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen horen bij onze stad, voelen zich Utrechter en doen mee in het maatschappelijke leven,” aldus Michael Kroonbergs, hoofdredacteur van DUIC.

Om in aanmerking te komen voor de zendmachtiging heeft DUIC de Lokale Omroep Utrecht Stichting (LOUS) opgericht. Die stichting heeft het verzoek ingediend bij het Commissariaat voor de Media om die rechten te krijgen.

Op dit moment zijn die rechten toegewezen aan RTV Utrecht. De huidige licentie loopt af in 2018. RTV Utrecht wil graag doorgaan met de stadszenders en heeft ook een aanvraag ingediend. Meer bij DUIC / RTV Utrecht

Bekijk meer van

RTV Utrecht DUIC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.