Tegel Beeld en Geluid

— maandag 4 februari 2019, 12:03 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe schikkingen in Brits hackschandaal

© Lex van Lieshout / ANP

Slechts enkele dagen voordat een nieuwe rechtszaak tegen de uitgever van Britse tabloids The Sun en het voormalige News of the World van start zou gaan vanwege het hacken van telefoons, hebben diverse bekende Britten een schikking getroffen. Daarmee is de zaak vandaag bij het Britse hooggerechtshof van de baan.

Het gaat om zanger Sir Elton John en zijn echtgenoot filmproducent David Furnish, actrice Elizabeth Hurley en activiste Heather Mills en haar zus.

Het hackschandaal bij de Britse tabloids ettert al jaren. In 2011 kwam naar buiten dat de tabloids telefoons hackten van Britse beroemdheden en voicemails afluisterden om die informatie te gebruiken in artikelen. Ook Elton John en Furnish claimden dat er misbruik was gemaakt van privé-informatie.

Uitgever News Groep Newspapers (NGN) had bij het Hooggerechtshof vragen moeten beantwoorden over de beschuldigingen dat deze praktijken ook wijdverspreid waren bij The Sun. Het is inmiddels de vierde keer in achttien maanden tijd dat er net voor de start van een zitting een schikking wordt getroffen, meldt het advocatenkantoor dat de beroemde Britten bijstaat.

Een woordvoerder van NGN: “NGN heeft zaken geschikt die betrekking hadden op het onderscheppen van voicemail door News of the World in 2011. Er zijn oprechte excuses aangeboden aan de eisers. [...] Er is geen erkenning van aansprakelijkheid voor eventuele beschuldigingen van illegale informatieverzameling bij de krant Sun.” Meer bij Press Gazette

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.