Jodal

— maandag 30 juni 2014, 11:35

Nieuwe Revu verliest RVD-zaak

Tijdschrift Nieuwe Revu zat fout, toen het in april 2013 foto's publiceerde van prinses Amalia op het hockeyveld, buiten de in 2005 door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ingestelde Mediacode om. De RVD stapte daarop naar de rechter en begon een bodemprocedure. Nieuwe Revu stelde dat het publiek het recht heeft om alles te weten over een toekomstig staatshoofd, maar de rechter stelt dat de prinses niet vogelvrij is en ook recht op privacy heeft. Zeker bij het uitoefenen van een hobby mag de prinses zich onbespied wanen, stelt de rechter, anders dan op een publiek moment als Koningsdag. Door de publicatie van de foto's werd de privacy van Amalia geschonden. De rechter woog ook Amalia's minderjarigheid sterk mee. Nieuwe Revu, dat eerder kritiek had op de beperkende natuur van de Mediacode, moet het materiaal binnen 48 uur verwijderen en duizend euro schadevergoeding aan de prinses betalen. Die zou dat aan een goed doel willen schenken, aldus NU. Zie ook Rechtspraak.nl Laatste wijziging: 1 juli 2014, 10:26

Bekijk meer van

RVD Nieuwe Revu

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.