Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 5 augustus 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe optie WhatsApp in strijd tegen desinformatie: direct zoeken op doorgestuurde info

De populaire chatdienst WhatsApp gaat berichten die veel worden doorgestuurd voorzien van een optie om direct meer online onderzoek te doen, en zo - hopelijk - eenvoudig het waarheidsgehalte ervan te controleren.

Het is volgens WhatsApp een extra optie om desinformatie te bestrijden. De dienst voegde geruime tijd geleden al een melding toe bij doorgestuurde informatie - niet per se afkomstig van iemand die je kent - en beperkte verder hoe vaak een bericht mag worden gedeeld.

Zo hoopt WhatsApp te voorkomen dat valse informatie viraal gaat. Nu komt er dus een optie bij om direct op een doorgestuurd onderwerp te zoeken en zo hopelijk snel te achterhalen of iets klopt.

De nieuwe functionaliteit komt overigens niet direct naar Nederlandse gebruikers: Brazilië, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten krijgen de optie als eerste.

Bekijk meer van

WhatsApp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.