persveilig seminar

— dinsdag 20 oktober 2009, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ontslaggolf New York Times

's Werelds grootste krant The New York Times gaat eind dit jaar honderd redactiebanen schrappen, zo'n acht procent van het totale aantal journalistieke functies. Hoofdredacteur Bill Keller heeft dat in een uitgelekte e-mail aan werknemers meegedeeld. De laatste ontslaggolf dateert uit 2008, toen ook honderd journalisten werden ontslagen. Er was toen een aantrekkelijke afvloeiingsregeling gecreëerd; ook nu wordt er naar 'vrijwilligers' gezocht. Er werken zo'n 1250 journalisten op de redactievloer van The New York Times. Laatste wijziging: 20 oktober 2009, 17:39

Keller - die door een griep geveld is - was niet persoonlijk aanwezig om de ontslagen bekend te maken. “Ik wil de situatie niet verergeren door ook nog eens iedereen aan te steken”, schrijft hij.

De uitgever van de krant (tevens eigenaar van International Herald Tribune, de Boston Globe, vijftien regionale kranten en specialistische websites) verkeert al langer in zwaar weer: in het eerste half jaar van 2009 behaalde het bedrijf een nettoverlies van 35 miljoen dollar, wat eerder al tot salarisreducties van vijf procent en diverse bezuinigingsrondes leidde.

Als er geen natuurlijk verloop mogelijk is, zal tot gedwongen ontslagen worden overgegaan, schrijft Keller.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.