— dinsdag 27 oktober 2020, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe comedyshow van South Park-makers leunt volledig op deepfakes

Verslaggever Fred Sassy interviewt deepfake-expert Louise Xiang per Zoom-verbinding | Comedy Central

Sassy Justice is een nieuwe comedyshow van South Park-makers Trey Parker en Matt Stone en komiek/stemacteur Peter Serafinowicz. De comedy is opvallend omdat het zich baseert op deepfakes. De hoofdpersoon, verslaggever Fred Sassy, bestrijdt onrecht en duikt in de eerste aflevering in de wereld van... deepfakes.

In de eerste aflevering komen een overtuigende Al Gore en Trump zelf voorbij en wordt een deepfake-expert Louise ‘Lou’ Xiang geïnterviewd, die net van een Oostenrijkse Sound of Music-berg gewandeld lijkt.

Het is voor het eerst dat een programma volledig leunt op deepfake-techniek. De makers navigeren daarmee binnen onbekend juridisch gebied. De humor geeft in dit geval context dat het om nepvideo’s handelt.

Deepfakes worden gemaakt met behulp van duizenden foto’s van gezichten. Artiest Ctrl Shift Face laat op zijn YouTube-kanaal zien (let op: flikkerende beelden) hoe hij de software voedt.

Serafinowicz maakte enige jaren terug ‘Sassy Trump-video’s, waarin hij video’s van president Trump overdubte met een lispelende falsetto, maar de gesproken tekst intact liet. Zo wilde de komiek benadrukken hoe vreemd Trumps werkelijke monologen soms zijn.

Fred Sassy, met Trumps uiterlijk, is daar een soort voortzetting van. De show herinnert hoe overtuigend de techniek de laatste jaren is geworden. De eerste aflevering van Sassy Justice is - ook in Nederland - op YouTube te bekijken:

Bekijk meer van

Fred Sassy Comedy Central

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.