— woensdag 5 augustus 2015, 12:01 | 0 reacties, praat mee

Nieuw Ziggo: klantverlies en minder omzet

Lex van Lieshout / ANP

De integratie van kabelbedrijven UPC en Ziggo heeft het bedrijf vooralsnog geen omzetgroei of meer abonnees opgeleverd. Bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal bleek het aantal abonnementen met 87.000 te zijn gedaald - hetgeen 56.000 klanten vertegenwoordigt, aldus Ziggo. De omzet daalde met 2,2 procent. Laatste wijziging: 5 augustus 2015, 12:13

Het bedrijfsresultaat daalde met 4,9 procent. Moederbedrijf Liberty Global wees bij de presentatie van de cijfers op de zwakke markt in specifiek Nederland, waar het uitblijven van groei in abonnees een probleem oplevert voor omzetgroei in de tweede helft van 2015. Het bedrijf wil in marketing “de waarde van onze bundels en het merk” blijven uitdragen.

De omzet van Liberty Global daalde naar 4,57 miljard dollar en het nettoverlies groeide naar 409 miljoen dollar.

Ziggo wijt de afgenomen omzet en het klantenverlies aan “prijswijzigingen in het portfolio” (abonnementen werden duurder, red.) en een “sterke concurrentie in de markt”. “Er zijn aanvullende maatregelen genomen ter verbetering van de operationele prestaties en klantervaring. De komende maanden verwachten wij hiervan de eerste positieve resultaten te gaan zien”, aldus Ziggo-topman Baptiest Coopmans.

Meer klanten kozen voor het Horizon-platform, waarbij televisie (al dan niet uitgesteld) is te bekijken over meerdere typen apparatuur, zoals televisies en tablet. Ziggo meldt dat 62.000 nieuwe klanten voor Horizon kozen. Het wil daar deze zomer meer reclame voor maken, meldt Emerce.

Bekijk meer van

Ziggo Liberty Global

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.