— vrijdag 10 oktober 2014, 12:29

Fusie UPC/Ziggo mag doorgaan

De Europese Commissie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van kabelaar Ziggo door het Amerikaanse Liberty Global, dat in Nederland al eigenaar is van UPC. De overname ter waarde van 10 miljard euro betekent een afname van het aantal kabelaanbieders in Nederland, reden voor Europa om de fusie nader te bestuderen.

Het nieuwe bedrijf, dat de merknaam Ziggo gaat hanteren, bedient straks 90 procent van de Nederlandse kabelmarkt en tussen de 60 en 70 procent van alle betaalde kabelabonnementen. Liberty Global belooft de Commissie om het filmkanaal Flim1 af te stoten. De Commissie vreesde dat met het verdwijnen van twee concurrenten innovatie zou afnemen.

Liberty Global beloofde dat het beperkingen voor derden rond het leveren van videodiensten over het netwerk van de kabelaars zou wegnemen. Hoewel de Commissie toezichthouder Autoriteit Consument en Markt niet zelf onderzoek liet uitvoeren, zegt het wel nauw met ACM te hebben samengewerkt. 

Met de toezeggingen van Liberty Global zou er geen gevaar voor de Nederlandse kabelmarkt meer zijn, aldus Europa. Meer bij de Europese Commissie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.