website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuw weekblad De Stand

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op donderdag 21 mei 2015, 16:40

Nieuws

Freelance journalist Jaap Meijers heeft een nieuwe krant opgericht: De Stand. Hoewel het aantal krantenabonnementen al jaren terugloopt - vorig jaar zelfs een oplagedaling van 7 procent - denkt Meijers dat De Stand toch bestaansrecht heeft, zo zegt hij bij Persinnovatie.

Mensen zeggen volgens hem de krant op vanwege een gebrek aan tijd. “Aan het eind van de week staart de stapel ongelezen papier in huis ze aan. Vaak stappen ze daarom over op een zaterdagabonnement. Het grote nadeel daarvan is dat je in de zaterdagkrant alleen het nieuws van vrijdag leest. Dan ben je alsnog niet helemaal op de hoogte.”

“Wij gaan de lezer elk weekend bijpraten over het nieuws van de voorbije week, met daarbij de nodige duiding. Daarbij filteren we de ruis, zoals die ebola-patiënt die toch geen ebola bleek te hebben. Onze slogan is dan ook ‘minder lezen, meer weten’.” De redactie oefent al enige weken met een online nieuwsbrief. “De nieuwsbrief heeft inmiddels honderden subscribers, dus we kunnen aantonen dat er vraag naar dit concept is. Bijvoorbeeld aan investeerders: zet maar in het artikel dat we die zoeken. Het geld dat we met ‘friendfunding’ ophaalden is inmiddels wel op.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.