PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 4 juli 2016, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Nieuw redactiestatuut voor de Volkskrant

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Volkskrant heeft sinds vorige week een nieuw redatiestatuut en een nieuwe identiteitsverklaring. Dat laat hoofdredacteur Philippe Remarque weten in de krant. "Een groot deel van de oude verklaring bleek nog uitstekend te passen. Maar deze passage: 'Zij is voortgekomen uit de katholieke arbeidersbeweging. Mede daarom wil zij vooruitstrevend zijn en vooral opkomen voor verdrukten en ontrechten' voelde wat eenzijdig en activistisch voor de krant met open geest die we nu maken." Laatste wijziging: 4 juli 2016, 09:28

“Dus werd dit de nieuwe bewoording: De Volkskrant is een journalistieke organisatie die zich tot taak stelt lezers onafhankelijk, zorgvuldig en zo veelzijdig mogelijk te informeren(...) In de emancipatoire geest van haar oprichter, de katholieke arbeidersbeweging, wil zij toegankelijk, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevend zijn. Voor mijn gevoel bouwen wij met de Volkskrant voort op een trotse traditie. Maar wel met journalistiek die lezers de ruimte biedt zelf na te denken,” aldus Remarque. Meer bij de Volkskrant (betaald, via Blendle))

Bekijk meer van

Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.