NVJ compleet lid

— donderdag 28 februari 2013, 15:47

Nieuw formaat Het Financieele Dagblad

Nieuw formaat Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad krijgt een nieuw formaat. Dat heeft FD Mediagroep bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers over 2012. Het wordt een nieuw concept, meer details zijn niet bekendgemaakt. Later dit jaar worden ook de mobiele site van het FD en de site van BNR opnieuw gelanceerd. Eerder dit jaar werd een nieuw formaat aan een groep lezers voorgelegd (middelste krant op de foto) plus een nieuw formaat voor FD Weekend (links op foto). FD-hoofdredacteur Jan Bonjer laat weten dat het definitieve ontwerp er anders uit ziet. FD Mediagroep heeft een goed jaar achter de rug. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 21:01

In 2012 steeg de omzet tot 59 miljoen euro. Het genormaliseerde EBITA resultaat steeg met 7,6 procent van 7,9 miljoen euro naar Euro 8,5 miljoen.

Dit ondanks de slechte economische omstandigheden. Door de aanhoudende druk op de advertentiemarkt daalden de advertentieopbrengsten in 2012 daalden met 9 procent.

Daarentegen stegen de contentopbrengsten met 13 procent, onder meer door een stijging van het totaal aantal betaalde abonnementen.

Inmiddels bestaat ruim 28 procent van de betaalde oplage van Het Financieele Dagblad uit digitale abonnementen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.