— woensdag 3 januari 2018, 11:09 | 0 reacties, praat mee

Nieuw fonds voor onderzoeksjournalistiek gelanceerd

Henk van Randwijk - © Hein Vroege | Hollandse Hoogte

Vrij-Nederland hoofdredacteur Ward Wijndelts, journalist Jeroen Smit en HUMAN-hoofdredacteur Marc Josten hebben bij aanvang van het nieuwe jaar een nieuwe stichting opgericht om onderzoeksjournalistiek te bevorderen. De Stichting Henk en Ada van Randwijk gaat journalistieke projecten verwezenlijken of steunen, omdat ‘democratie niet kan zonder goede, onafhankelijke journalistiek’, aldus de oprichters in aankondiging van het initiatief.

De stichting is vernoemd naar Henk van Randwijk – hoofdredacteur van Vrij Nederland in de Tweede Wereldoorlog, en zijn vrouw Ada, spil in de verzetsgroep van Vrij Nederland. De oprichters roepen publiek op om schenkingen – klein, groot, legaten, nalatenschappen – te doen om het doel te kunnen bewerkstelligen.

De giften zullen worden gebruikt om ‘de meest urgente journalistiek denkbaar’ te kunnen bekostigen. De verhalen die ervan worden gemaakt, worden gepubliceerd in Vrij Nederland, maar er zullen ook samenwerkingen worden aangegaan met andere partijen. Op Randwijkfonds.nl gaat het bestuur inzicht geven in de activiteiten van het fonds.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.