word studentlid

— vrijdag 26 augustus 2011, 11:32 | 1 reactie, praat mee

Hemmen en Grijzen naar BNR

Roelof Hemmen en Petra Grijzen gaan aan de slag bij BNR Nieuwsradio. Roelof Hemmen zal vanaf 12 september om de week te horen zijn in het vernieuwde avondspits-programma van BNR. De andere week blijft hij het RTL Nieuws presenteren. Petra Grijzen, in juli vertrokken bij WNL, gaat vanaf diezelfde week samen met Annette van Soest en Hester van Dijk het nieuwe programma BNR Nieuwsupdate presenteren. Laatste wijziging: 26 augustus 2011, 13:33

Het aanpassen van het presentatieteam past in de kwaliteitsslag die BNR Nieuwsradio in september gaat doorvoeren. “Ons ondernemend publiek verwacht van ons doorlopend een scherpe en verfrissende koers”, aldus BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. “Dus komen we in september met nieuwe nieuws- en achtergrondformules in de middag en passen we ons presentatieteam aan op de kleur die daarbij hoort. Met Roelof en Petra voegen we twee ijzersterke presentatoren toe aan het station.”

Op het moment dat BNR met de aanpassingen komt werd bekend dat presentator Niels Heithuis zal vertrekken bij BNR Nieuwsradio, zo meldt Mediajournaal. Hij kan zich niet vinden in de nieuwe koers die de zender inslaat. “We denken wezenlijk anders over de journalistieke invulling van de avondspits en de toon waarop het programma gepresenteerd moet worden”, zo schrijft Niels Heithuis op Facebook. Heithuis werkt al acht jaar voor BNR en presenteert elke dag het middagprogramma ‘On The Move’. Wat hij gaat doen en hem wie opvolgt bij BNR is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

wiebe, 31 augustus 2011, 16:26

Wat een verlies!! Een van de beste, professioneelste presentatoren, die met zijn programma HET ICOON van BNR is!!
Met name de humoristische, snelle en kritische invulling die Niels aan dit programma geeft, maakt “On the Move” tot HET BESTE PROGRAMMA van BNR.
Stom stom stom van het BNR management en van Niels om dit zo te laten escaleren.

Het is ook jammer voor Niels. Je ziet en hoort aan Bas van Werven dat de publieke omroep de sprankeling en de jeugdigheid van dergelijke kopstukken vermoordt. Dat is een onvruchtbare bodem voor zulke talenten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.