mgm nvj maart

— maandag 19 april 2010, 11:47 | 0 reacties, praat mee

‘Prem Radhakishun vervangt Dit is de Dag’

De redactie van EO's Dit is de Dag, elke werkdag in de ochtend op Radio 1, heeft maandag actie gevoerd om het uitzendtijdstip te behouden. Zenderbaas Laurens Borst wil voortaan Prem Radhakishun van half elf tot elf op de zender hebben en daarna een uur VARA-presentator Felix Meurders, zo is de redactie van Dit is de Dag verteld. Radhakishun maakt nu nog talkradio bij BNR. Doel van Borst is het huidige aantal luisteraars van 220.000 op dat tijdstip verder te verhogen. Dit is de Dag verhuist dan naar vier keer per week in de middag waardoor het aantal luisteraars naar verwachting met 50.000 inzakt. Laatste wijziging: 20 april 2010, 11:06

De redactie bedacht de ludieke protestactie om het programma eenmalig vanuit een hoogwerker aan de ingang van het Hilversumse Mediapark te presenteren. Op enkele meters hoog in de koude en de wind deden de presentatoren Michiel Gouman en Tijs van den Brink maandag hun werk. En dat terwijl Van den Brink flink hoogtevrees heeft. Luisteraars werden opgeroepen langs te komen om de redacteuren een hart onder de riem te steken. Een handvol mensen deed dat.

De VPRO met Villa VPRO en de AVRO met De Praktijk zullen (deels) plaats moeten maken op Radio 1 voor Dit is de Dag. Het plan is dat de VPRO een half uur inlevert en de AVRO op vrijdagmiddag een programma maakt dat ‘meer is toegesneden op het begin van het weekeinde’, zo is de redactie van Dit is de Dag verteld tijdens een bijeenkomst met Laurens Borst. Ook zou Stand.NL langer worden en Stand.café aan het begin van de avond stoppen. De TROS stopt met Radio Online, een langjarig radioprogramma over internet en technologie, en de VARA staakt consumentenprogramma Kassa, meldt De Gelderlander.

Het definitieve besluit voor de veranderingen is nog niet genomen. Dinsdag komt de zenderdirectie met daarin omroepdirecteuren bijeen. Naar de inschatting van de EO-redacteuren is een meerderheid voor de veranderingen. Laurens Borst was niet bereikbaar voor een toelichting.

Het steekt de EO-redactie dat ze voor de tweede keer in korte tijd van uitzendtijdstip moeten veranderen. ‘We spelen in de eredivisie, doen het goed en toch moeten we degraderen naar een klasse waar veel minder publiek is. Zo voelt het’, zegt redacteur Embert Messelink. De redactie heeft niet het gevoel dat het besluit nog tegen gehouden kan worden, maar geruisloos verkassen is er ook niet bij. Messelink: ‘Het steekt dat er geen goede argumenten worden gebruikt voor deze verandering. Anders konden we het nog begrijpen.’

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.