— maandag 11 februari 2013, 09:53

Niels Beugeling nieuwe directeur bij Persmuseum

Laatste wijziging: 11 februari 2013, 10:54

Bij het Persmuseum in Amsterdam is met ingang van 1 maart 2013 Niels Beugeling benoemd tot directeur. Hij volgt Angelie Sens op, die op 1 januari na 10 jaar bij het Persmuseum is vertrokken.

Beugeling (47) is al vanaf 2003 actief bij het Persmuseum als hoofd collecties en projectleider en samensteller van vele tentoonstellingen. Eerder werkte hij als conservator bij Slot Zuylen in Utrecht en bij diverse musea in Nijmegen zoals Museum Het Valkhof en de Commanderie van Sint Jan en in Museum Kurhaus Kleef (Duitsland).
Niels Beugeling ziet zijn nieuwe functie als een grote uitdaging: “Het lijkt me geweldig om het Persmuseum mee te laten groeien in het museumlandschap dat komende jaren gaat veranderen en waarin nieuwe vormen van samenwerking ontstaan”.
In 2012 werd Beugeling tevens voorzitter van de Stichting Pers en Prent die jaarlijks de bekende Inktspotprijs voor de beste politieke prent van het jaar uitreikt.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.