PersVeilig

— dinsdag 23 april 2013, 09:16

News Corp. schikt met aandeelhouders

Uitgeverij News Corporation heeft een schikking met eigen aandeelhouders bereikt over beschuldigingen van mismanagement ten tijde van het afluisterschandaal bij (de inmiddels opgeheven) dochterkrant News of the World. Een bank en een pensioenfonds stelden dat de raad van toezicht had gefaald in zijn taak om het bedrijf te beschermen. Het zou daarbij de belangen van topman Rupert Murdoch voorrang hebben gegeven boven het bedrijfsbelang. Een ander onderdeel van de rechtszaak was de overname van productiebedrijf Shine, dat ondermeer Masterchef produceert maar wordt geleid door Murdochs dochter Elisabeth. News Corporation betaalde 675 miljoen dollar voor het bedrijf. Volgens de klagers getuigde die zaak van nepotisme. Rupert Murdoch zou het bedrijf als zijn persoonlijke snoepwinkel gebruiken en voor Shine veel te veel hebben betaald. Als onderdeel van de nu bereikte schikking krijgen de klagers 139 miljoen dollar uitgekeerd. De uitgever zegt het toezicht de laatste jaren al sterk te hebben verbeterd. De klagers zijn tevreden met het resultaat en de toezegging dat de belangen van aandeelhouders voorop staan. Laatste wijziging: 23 april 2013, 11:44

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.