— maandag 24 februari 2014, 16:06

Netflix betaalt kabelmaatschappij

De Amerikaanse online videodienst Netflix betaalt kabelmaatschappij Comcast een onbekend geldbedrag om er voor te zorgen dat hun films en series zonder problemen worden gestreamd voor klanten van de kabelgigant. In ruil daarvoor krijgt Netflix toegang tot het breedbandnetwerk van Comcast. De afspraak wordt gezien als een mijlpaal en kan een precedent scheppen voor toekomstige gesprekken van Netflix met andere breedbandaanbieders in de Verenigde Staten, zo stellen mensen die bekend zijn met de kwestie in The Wall Street Journal. Het nieuws volgt na berichten dat Netflix-klanten steeds vaker last van haperingen hebben bij het streamen van series. Netflix topman Reed Hastings zou niet langer willen accepteren dat streamingsnelheden verslechteren. UPDATE Ook telecombedrijf Verizon is in gesprek met Netflix, dat zei de bestuursvoorzitter in een gesprek met CNBC Monday Morning.

Telecombedrijven hebben in het verleden al eens gezegd dat het ‘gewone internet’ dichtslibt door steeds zwaardere eisen (hoge kwaliteitsvideo, grotere downloads etc.). Daarom zouden bedrijven als Netflix, die veel bandbreedte gebruiken, mogelijk meer moeten gaan betalen.

Eind vorige week werd bekend dat de Amerikaanse toezichthouder voor radio- en televisie-uitzendingen FCC niet in beroep gaat tegen de uitspraak die een federale rechtbank vorige maand deed met betrekking tot netneutraliteit. Netneutraliteit is het principe dat alle data op internet met dezelfde prioriteit wordt behandeld. De rechtbank sprak zich toen uit in het voordeel van het Amerikaanse telecommunicatieconcern Verizon. De FCC kan internetproviders niet opleggen alle data op internet met dezelfde prioriteit te behandelen.

 

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.