Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 19 november 2021, 08:32 | 2 reacties, praat mee

‘Nepnieuws vormt nauwelijks een gevaar voor de samenleving’

Alexander Pleijter, universitair docent en coördinator van Nieuwscheckers, het factcheck project van de Universiteit Leiden en Maarten van Doorn, promovendus filosofie aan de Central European University en maker van de podcast ‘Ongekend’, discussiëren over de stelling: 'Nepnieuws vormt nauwelijks een gevaar voor de samenleving'.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

roel dijkstra, 19 november 2021, 17:03

Nou, ik weet niet waar deze meneer zijn gegevens vandaan heeft maar ... kijk eens op de facebookgroep steungroep boeren en burgers. Daar zitten met 24000 leden totaal 12 hersencellen bij elkaar… Allemaal types die achter nepnieuws aanlopen. En aangezien er om een voorbeeld te noemen maar 2 miljoen wappies rondlopen….. en dan hebben we het alleen nog maar over nepnieuws over corona…

Hans Izaak Kriek, 23 november 2021, 03:00

Kunnen deze heren uitleggen waarom Bill Gates tonnen heeft betaald aan de NPO voor Corona steunfonds. Wat Amerika betreft lees mijn onlangs verschenen boek Trump’s Daily Domination Of The News Media (amazon.nl) Twee hoofdstukken gewijd aan Fake News en een aan Framing. De mainstream media met voorop CNN, MSNBC, Ny Times en Wa Po, doen weinig om hoor en wederhoor te gebruiken, eenzijdige propaganda berichten. De nieuwe eigenaar van CNN geeft toe dat het cable netwerk niet met journalisten werkt en dat wil veranderen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.