— donderdag 13 november 2008, 10:30

Nep New York Times

UPDATE In New York en Los Angeles zijn op woensdag 1,2 miljoen valse New York Times dagbladen uitgedeeld waarin het einde van de oorlog in Irak wordt aangekondigd. De veertien pagina's tellende editie, gedateerd op 4 juli 2009, zou gemaakt zijn door een groep die zichzelf de 'Yes Man' noemen. De Yes Man hebben al meerdere grappen op hun cv staan. Op de nepsite www.nytimes-se.com staat dat het zes maanden heeft geduurd om de nepkrant te maken. In het dagblad staan artikelen over de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Condoleeza Rice die de soldaten geruststelt dat persident George Bush al lang op de hoogte was dat de voormalig Iraakse leider Saddam Hussein geen massavernietigingswapens had. Ook is er een pagina met een advertentie van oliemaatschappij Exxon Mobile waarin het bedrijf het einde van de oorlog bejubelt. Meer bij Reuters. Klik op Lees Verder voor een video over de productie en distributie van de nepkrant.


Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.